Donatorii Anonimi

Ce sunt Donatorii si ce vor ei de la lume.

Conform definitiei din DEXONLINE, donatorii sunt persoane ce fac o donatie. Donatia reprezinta: „contractul prin care una dintre părți transmite celeilalte proprietatea unui bun material fără să primească ceva în schimb; donare”.

In noiembrie 2015  am vazut o raza de speranta in ceea ce priveste solidaritatea oamenilor. Am vazut bunatate si unitate, lucruri pe care le crezusem pierdute din constiinta noastra. Totoadata am realizat cat de putred este sistemul politic/administrativ/medical/social…si lista poate continua. Ne lasam captivi de acest sistem, prin delasarea noastra. Prin complacerea in mediocritate, prin lipsa de reactie, am ajuns unde suntem acum.

Cred ca fiecare dintre noi e dator sa incerce sa schimbe aceasta situatie, sa duca o lupta de Guerrilla impotriva acestui sistem corupt. Putem lupta prin implicare sociala, economica, culturala. Sa ne IMPLICAM!

Lupta mea poarta un nume HOPE FRIDAY – vinerea sperantei. De ce vineri? Pentru ca in mai multe zile de vineri oameni tineri si frumosi si-au pierdut viata  – #Colectiv si actiunile teroriste din Franta.donatorii

Misiunea mea este sa incerc sa constientizez companiile din Romania sa se implice in viata sociala, prin redirectionarea a 20% din impozitul datorat statului. Da, ati citit bine. Statul roman ne da voie sa fim generosi, sa redistribuim 20% din impozitul pe profit pe care suntem obligati sa-l platim, in limita a 0.3% din Cifra de Afaceri.

redistribuie

Nebunia este ca firmele din Romania, ce inregistreaza profit, nu fac nimic cu aceasta generozitate. Pur si simplu trimit toti banii la stat. Multi dintre patroni fac acest lucru din ignoranta. Nimeni nu i-a informat de aceasta derogare. Aceasta culpa o vad si din partea Organizatiilor/Fundatiilor/Asociatiilor ce nu sunt capabile sa livreze aceasta informatie catre ei.

donation

Hope Friday are si un site incepand cu luna iunie – HopeFriday.ro

Pe site doresc sa prezint Asociatii/Organizatii/Fundatii. Oamenii sa-i cunoasca, sa le inteleaga misiunea si, de ce nu, sa se implice direct, nu doar financiar.

O alta componenta a site-ului va fi prezentarea Donatorilor. In aceasta directie cred ca voi avea cele mai mari discutii, deoarece oamenii ce fac aceste donatii, de cele mai multe ori, doresc sa ramana anonimi societatii.

Eu consider ca gestul lor trebuie apreciat si oferit drept exemplu societatii. Oamenii trebuie sa vada, ca exista oameni ca ei ce doresc sa schimbe lucrurile in bine. Donatorii nu trebuie sa ramana anonimi, ei trebuie sa fie cunoscuti si felicitati pentru implicare. Actiunile lor trebuie sa fie exemple pentru noi, si sa le urmam.

Aceasta e lupta mea.  A ta care este?

 

Cu stima si prietenie,

George

hope-friday

Fii un prieten bun si imparte